Η ΚΟΥΑΝ ΓΙΝ

Το μήνυμα της Κουάν Γιν

«Μοιάσε στο άνθος του Λωτού, ανύψωσε το πνεύμα σου και άσε το να σου φέρει ευλογία, ομορφιά και χαρά.»

Η Κουάν Γιν είναι η προσωποποίηση της Μητέρας/Θεού στην βουδιστική θρησκεία.
Αγάπη χωρίς όρους και η ασφάλεια στην μητρική αγκαλιά, όπως επίσης και η γνώση της «ματαιότητας» είναι αυτό που μας μεταβιβάζει η Κουάν Γιν. Στην περίφημη Lotus-Sutra λέγεται: Το άκουσμα και μόνο του ονόματός της και η μορφή της φτάνουν για να ελευθερώσουν τα όντα από τα βάσανα.
Η Κουάν Γιν είναι η προσωποποίηση της θεϊκής συμπόνιας, της μεγάλης ευσπλαχνίας και τιμάται από όλο τον ασιατικό κόσμο των Βουδιστών, επικαλείται δε σε όλες τις δυσκολίες της ανθρωπότητας. Η ανιδιοτελής αγάπη που εκπροσωπεί έχει μια αμέτρητη δύναμη και μαγεία. Η ικανότητά της να θεραπεύει είναι χωρίς όρια. Θεραπεία στον πνευματικό επίπεδο –με την βουδιστική έννοια- σημαίνει την πραγματοποίηση των δύο όψεων της Σοφίας και της Συμπόνιας, που οδηγούν σε ελευθέρωση από τον κύκλο των ενσαρκώσεων. Σοφία είναι η αναγνώριση της ματαιότητας, της ιδιοτέλειας και της προσωρινότητας, η Συμπόνια είναι η καλή, καθαρή καρδιά που νικά και μετουσιώνει κάθε ιδιοτέλεια.

Περισσότερα στην ακόλουθη ιστοσελίδα του Reiki Center

Η αντίστοιχη θεότητα του Ζεν Βουδισμού και της Ιαπωνίας είναι

Η ΚΑΝΝΟΝ

 

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΑΡΑ

Θεά της συμπόνιας, της ειρήνης και της προστασίας. Η Τάρα είναι μια Μποντισάτβι, έκφραση της ύψιστης συμπόνιας όλων των φωτισμένων. Όπως όλες οι θηλυκές όψεις στο ταντρικό βουδισμό έτσι και εκείνη, μνημονεύεται ως «Η Μητέρα όλων των Βούδα». Λογίζεται όμως και ως «πνευματική μητέρα» όλων όσων απευθύνονται και ασκούνται σ’ αυτήν. Και όπως η κοσμική μητέρα μας, μας προστατεύει από όλους τους κινδύνους και μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε και να εξελιχθούμε, με τον ίδιο τρόπο και εκείνη κατά τη διάρκεια της πνευματικής μας εξέλιξης και διαδρομής, μας προστατεύει από κάθε είδους κίνδυνο, είτε εσωτερικής είτε εξωτερικής μορφής, μας παρέχει όλες τις αναγκαίες συνθήκες, την απαραίτητη καθοδήγηση, την έμπνευση και τις ευλογίες που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να διαβούμε ασφαλώς και επιτυχώς το μονοπάτι.

Περισσότερα στην ακόλουθη ιστοσελίδα του Athens Buddhist Center

 

αρχική σελίδα

Επιστροφή στις Θεές