Τι είναι τώρα πάλι αυτό; Μια νέα ιστοσελίδα για λεσβίες ή για γυναίκες δημιουργούς; Ή μήπως για τον έρωτα; Ή ίσως για τις τέχνες ή τον φεμινισμό και την πολιτική;
Μια ιστοσελίδα που προσπαθεί να καταπιαστεί με όλα αυτά. Για να εξηγούμαι όμως. Με την ιστοσελίδα αυτή δεν επιδιώκω να καταγράψω τα πάντα που αφορούν την γυναικεία ομοερωτική έκφραση και κουλτούρα. Δεν επιδιώκω μια αναλυτική, λεπτομερή καταγραφή. Επέλεξα τα πιο αγαπημένα μου θέματα, τις πιο αγαπημένες λογοτέχνιδες και καλλιτέχνιδες, τα πιο αγαπημένα έργα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει ή δεν υπάρχουν κι άλλες δημιουργοί ή άλλα έργα εξίσου σημαντικές ή σημαντικά κι ενδιαφέρουσες ή ενδιαφέροντα.
Έστησα τούτη την ιστοσελίδα με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι κι αυτό που επιδιώκω είναι πάνω απ’ όλα ο λόγος και η έκφραση, η παρουσία κι η ορατότητα ενάντια στη σιωπή και την απόκρυψη που μας επιβάλλει η ομοφυλοφοβία, ενάντια στον αντίλογο και στη στειρότητα του πνεύματος.
Στην ιστοσελίδα αυτή παρουσιάζονται αρκετά κι ενδιαφέροντα θέματα, όπως έργα ποιητριών και συγγραφέων (κλασικών και σύγχρονων), έργα ζωγράφων και φωτογράφων, κινηματογραφικές ταινίες και μουσικά έργα. Παρουσιάζεται η γυναικεία ομοερωτική έκφραση στην αρχαιότητα, η σχέση του φεμινισμού και της πολιτικής με τις λεσβίες.
Τούτη η ιστοσελίδα δεν έχει το στόχο απλά να καταγράψει τα ήδη υπάρχοντα και καταγεγραμμένα αλλά να αποτελέσει επίσης και βήμα έκφρασης για το νέο και ανέκδοτο, για το σύγχρονο και το πρωτότυπο.
Θα ανανεωθεί και θα ανανεώνεται με το πέρασμα του χρόνου…
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τις φίλες που συνεισέφεραν με το έργο και τις προτάσεις τους και βοήθησαν στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας αυτής.
Να είστε καλά και να την απολαύσετε.

Ρούλα Σκούταρη

επικοινωνήστε μαζί μου

Φλεβάρης 2007

 

αρχική σελίδα

Λογοτεχνία