«Οι Βοστωνέζοι». Στην εποχή των σουφραζετών μια μεσήλικη γυναίκα επικεφαλής του κινήματος ερωτεύεται με πάθος μια αρκετά νεώτερή της γυναίκα που μιλά δημόσια για τα δικαιώματα των γυναικών και για την ισότητα των φύλων. Ο δεσμός τους όμως δεν είναι γραφτό να κρατήσει για πολύ. Η νεώτερη γυναίκα θα προτιμήσει τελικά τον έρωτα ενός άνδρα και τη δημιουργία οικογένειας ενώ η μεγαλύτερη θα παραμείνει πιστή στο κίνημα και στους αγώνες. Φεμινιστική πολιτική και διαπλεκόμενοι έρωτες, υπέροχη φωτογραφία και ρεσιτάλ ηθοποιίας από πρωταγωνίστριες και πρωταγωνιστές.

Μια κωμωδία για τον έρωτα, την σεξουαλικότητα και το πάθος είναι αυτή της Ζοζιάν Μπαλασκό, «Για όλα φταίει το γκαζόν». Ναι, αλλά για ποιον έρωτα; Μα για τον έρωτα σε όλες τις μορφές του. Καλό χιούμορ, ζεστή μεσογειακή ατμόσφαιρα, υπέροχη φωτογραφία, η γαλλική αισθησιακή γλώσσα και ζωηρή ισπανική μουσική και χορός.

«Το καλοκαίρι του έρωτά μου» είναι μια αισθησιακή νεανική ταινία. Αναφέρεται στον καλοκαιρινό έρωτα δυο έφηβων κοριτσιών και στο... άδοξο τέλος του. Τι να κάνουμε; Όλες οι σχέσεις δεν έχουν αίσιο τέλος. Πάντως, η ταινία εκπέμπει συναίσθημα και ζεστασιά, νεανικό σφρίγος και αισθησιασμό. Μια ανάλαφρη ταινία για τον λεσβιακό έρωτα και το καλοκαίρι.

"The Children's hour". Μια στενή φιλική σχέση μεταξύ δύο γυναικών και μια συκοφαντία για λεσβιακή σχέση. Ακολουθεί η επαγγελματική και οικονομική καταστροφή, η συνειδητοποίηση και η αυτοκτονία. Κλασική, υπέροχη ασπρόμαυρη ταινία και ρεσιτάλ ηθοποιίας από τις Ώντρευ Χέπμπορν και Σίρλεϋ Μακ Λέιν.

"Frida" είναι ο τίτλος της βιογραφικής ταινίας που αναφέρεται στη ζωή της μεγάλης μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Μια ταινία που ξεχειλίζει από ζωή, έρωτα, πάθος, ζωγραφική, χρώματα, μουσική, χορό αλλά και... πολιτική.

"Serving in silence" είναι ο τίτλος της βιογραφικής ταινίας που αναφέρεται στην ιστορία της αμερικανίδας αξιωματικού Μάργκαρετ Καμμερμέγιερ που εκδιώκεται από το στρατιωτικό σώμα για τον λεσβιασμό της, υποστηρίζεται από το ΛΟΑΤ κίνημα και τελικά δικαιώνεται και επανέρχεται στη θέση και το αξίωμά της.

"Παράνομα δεμένες" είναι ο τίτλος μιας σχετικά παλιάς αστυνομικής και με στοιχεία θρίλερ ταινίας. Οι ηρωίδες, δυο λεσβίες με εντελώς διαφορετικό στυλ η καθεμία. Lesbian-looking η Κόρκι, με αθλητικό στυλάκι και λάβρυ-tatoo στον ώμο και lipstick-lesbian η Βάιολετ, αισθησιακή και σικάτη. Και οι δυο όμως υπέροχες, όπως υπέροχες και οι ερωτικές σκηνές της ταινίας!

«Της μαμάς μου της αρέσουν τα κορίτσια». Μια γλυκιά και ρομαντική κωμωδία από την Ισπανία. Η μαμά λοιπόν αποφασίζει να μιλήσει στις τρεις ενήλικες πλέον κόρες της για την ομοφυλοφιλία της. Ακολουθούν διάφορα περιστατικά ανάλογα με την αποδοχή του γεγονότος απ' την κάθε μια. Η καλή της την αφήνει σε κάποια φάση για να επιστρέψει και πάλι κοντά της με τη μεσολάβηση των θυγατέρων της. Ανθρώπινη, λυρική ταινία και οι σκηνές απ' την Τσεχία, υπέροχες.

"Saving Face" ή αλλιώς η κινέζικη κινηματογραφική άποψη για τον λεσβιασμό. Ανάλαφρη και ρομαντική αισθηματική ταινία που παρουσιάζει αισθήματα, συναισθήματα και εσωτερικές συγκρούσεις των ηρωίδων και πως όλα αυτά επιδρούν στη σχέση τους. Πολύ καλές οι ερωτικές σκηνές.

"Γιατί όχι εγώ;" ή αλλιώς "Pourquoi pas moi?", γαλλιστί. Μια παρέα νεαρών λεσβιών κι ομοφυλόφιλων αποφασίζουν να κάνουν outing στις οικογένειές τους με τη συνδρομή της μητέρας μιας κοπέλας. Καλούν λοιπόν τους γονείς τους. Οικογενειακά μυστικά αποκαλύπτονται, οι μάσκες πέφτουν και ποικίλες εντάσεις κι εκπλήξεις ακολουθούν... Δροσερή νεανική ταινία με έντονα κωμικά στοιχεία.

"Kinsey". Μια πολύ καλή βιογραφική ταινία για τον πατέρα του 10%. Ο Alfred Kinsey λοιπόν έζησε στις αρχές και στα μέσα του περασμένου αιώνα στις ΗΠΑ. Ήταν βιολόγος και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων (ανδρών και γυναικών) - ερευνώντας, μιλώντας και γράφοντας. Σε μια χώρα και μια εποχή που κυριαρχούσε ο πουριτανισμός, απενοχοποίησε το σεξ και ανέδειξε την ομοφυλοφιλία ως μια πλευρά της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ο ίδιος ήταν αμφισεξουαλικός.

 

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το L Word, αυτή την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

 

αρχική σελίδα

Μουσική