* ΥΓΕΙΑ *

 

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέλοντας να τονίσει την μεγάλη σημασία της σεξουαλικής υγείας την έχει αναγνωρίσει ως θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα.
Στο βιβλίο «Καταργώντας τα εμπόδια – Συμβουλευτική και ενδυνάμωση γυναικών» (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) και συγκεκριμένα στο άρθρο «Σεξουαλικότητα: Συμβουλευτική χωρίς προκαταλήψεις» της γυναικολόγου, κ. Ευτυχίας Λεοντίδου, αναλύονται θέματα που αφορούν την σεξουαλικότητα των γυναικών και αναπτύσσεται μια φεμινιστική συμβουλευτική για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.      
Στην γυναίκα, η σοβαρότερη σεξουαλική δυσλειτουργία αφορά την απουσία κορύφωσης (οργασμού).
Το πρόβλημα αυτό σχετίζεται με ψυχολογικά ή και ψυχοσωματικά αίτια - ως απόρροια σεξουαλικής κακοποίησης, αυστηρής ως προς τα ήθη αγωγής κλπ. - με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, με συνήθεις ιατρικές καταστάσεις και με ορισμένα φάρμακα γι’ αυτές τις καταστάσεις.
Στην εφημερίδα Uncovered City, τεύχος 17, καταγράφονται ενδιαφέρουσες συμβουλές για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σεξουαλικής δυσλειτουργίας των γυναικών.
Αν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτό, δεν έχετε παρά ν’ ακολουθήσετε τις σχετικές συμβουλές.  Αν, παρά ταύτα, διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα επιμένει, συμβουλευθείτε ειδικό/ή ψυχοθεραπευτή/ψυχοθεραπεύτρια.

       

Ασφαλές σεξ

Ασφαλές σεξ για γυναίκες

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Οδηγός εγκυμοσύνης

Παθήσεις που αφορούν τη γυναίκα και η πρόληψή τους

Το γυναικείο ημερολόγιο περιόδου για το 2009 είναι έτοιμο. Αν επιθυμείτε να το λάβετε ηλεκτρονικά, επικοινωνήστε μαζί μας, feminist.net@pathfinder.gr


 

αρχική σελίδα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ